Trajectbegeleider Doorstroompunt
Ben jij communicatief sterk in de omgang met jongeren en analyseer je snel hun situatie? Streef je naar een dynamische werkomgeving met directe communicatielijnen en volop kansen voor persoonlijke groei? Kom dan werken bij ons!
32 uur | € 4.752 | hbo
Functie
Werk waar je trots op kunt zijn
Als Trajectbegeleider Doorstroompunt begeleid je jongeren tussen de 18 en 23 jaar zonder startkwalificatie. Je kijkt samen met de jongere naar een passende opleiding of een passende plek in de samenleving. We werken samen met onze afdeling Werk en Inkomen, onze afdeling WMO en met het UWV. We hebben een goede samenwerking met de scholen. Het Regionaal Bureau Leerplicht voert de Leerplichtwet 1969 en Doorstroompunt werkzaamheden uit voor vijf gemeenten in Utrecht Noordwest: De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden, met als standplaats de gemeente Woerden.
Dit ga je doen
Als Trajectbegeleider Doorstroompunt analyseer je van de situatie van de jongere, die vaak complex kan zijn. Dit omvat het voeren van gesprekken met de jongeren en eventueel hun ouders om een goed beeld te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om jongeren te adviseren over verschillende opleidingsmogelijkheden, waarin maatwerk wordt geboden om hun individuele behoeften te ondersteunen. Outreachend werken is een integraal onderdeel van de rol, evenals het 'volgen' van de jongere wanneer dat nodig is. Een nauwe samenwerking met verschillende scholen, vooral gericht op het mbo onderwijs. Dit omvat ook intensieve samenwerking met partners in het sociaal domein van de vier betrokken gemeenten en externe partners. Het bevorderen van een goede samenwerking tussen onderwijsinstellingen, verschillende afdelingen van de gemeente, het UWV en het Doorstroompunt staat centraal, zowel op individueel casusniveau als op een bredere strategische niveau.
Hoe de dag van collega Sven, Trajectbegeleider Doorstroompunt eruit ziet:
In de morgen als ik aankom bij ons mooie gemeentehuis start ik met een lekkere kop thee. Mijn dag begint met het bekijken van de verzuimmeldingen. Jongeren uit onze gemeente die ongeoorloofd verzuim hebben worden bij ons gemeld. Ik kijk of er voldoende informatie in de melding staat om het op te pakken. Vaak mail (of bel) ik de mentor voor aanvullende informatie. Als de jongere maar één of twee verzuimmeldingen heeft begin ik eerst met een telefonisch gesprek. Jongeren die meer verzuimen spreek ik op het gemeentehuis of op school. In deze gesprekken wil ik zien hoe het met de jongeren gaat. Wat is de echte reden van het verzuim? Wat doen ze als ze niet naar school gaan? Waar worden ze blij of gemotiveerd van. En wat kunnen we doen om te zorgen dat de jongere toch met succes een startkwalificatie gaat halen? Samenwerking met verschillende partijen is dagelijkse kost. Denk daaraan niet alleen aan school, maar ook WMO, Werk & Inkomen of andere hulpverleningsinstanties. Inmiddels is het tijd voor lunch! Ik lunch in het bedrijfsrestaurant op de eerste verdieping, zo geniet je van je eigen of verse lunch met gezellige collega's. Naast verzuimende jongeren houd ik me ook bezig met jongeren zonder startkwalificatie die al van school af zijn en die geen tot weinig inkomsten hebben. Deze bel ik om te vragen hoe het gaat en of we een keer kunnen afspreken op het gemeentehuis om de plannen voor de toekomst te bespreken. Als ik geen telefoonnummer van ze heb dan stuur ik een brief of ga ik op huisbezoek. Eenmaal in contact met de jongeren proberen we samen te kijken waar hun kwaliteiten en valkuilen liggen om zo een passende opleiding te vinden. Dit kan door een aantal gesprekken te voeren met de jongere of door een interessetest bij ze af te nemen. Zodra de jongere weet welke opleiding hij wil gaan doen blijven we eens in de week of om de week contact houden. Ik vraag of ze zich al aangemeld hebben, of ze open dagen hebben bezocht en wat ze ervan vonden. Dit blijf ik doen tot ze zijn aangenomen bij de opleiding. Soms wil een jongere niet naar school, maar liever werken. Of is er een andere hulpvraag voorliggend. Dan probeer ik zo goed mogelijk in beeld te krijgen wat de jongere nodig heeft en te koppelen aan de juiste partij.
Dit neem je
Competenties
Kennis en ervaring
Wat jou verder onze nieuwe vacaturetitel maakt?
Team en organisatie
Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het team Regionaal Bureau Leerplicht. Samen met 17 collega's werk je in het sociaal domein. Ons team is een mix van jonge mensen en collega's met jarenlange ervaring, zodat je veel van elkaar leert en samen tot de beste oplossing komt. We werken hard en hebben hart voor het werk wat we doen. En zie je de oplossing niet? Er is altijd iemand die je op weg helpt met een verfrissend inzicht. Je werkt vanuit ons prachtige kantoor in het gemeentehuis in Woerden, de plek waar jij je collega's ontmoet.
Welkom in Woerden en Oudewater
Woerden en Oudewater liggen allebei in het prachtige Groene Hart. Je hebt te maken met twee besturen: het gemeentebestuur van Woerden en Oudewater. We werken samen voor ruim 60.000 inwoners. Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving centraal in het Groene Hart.
Salaris en contract
Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij.
Op de mooie arbeidsvoorwaarden komt nog als extra:
Functie: | trajectbegeleider |
Startdatum: | 29-05-2024 |
Ervaring: | Ervaren |
Educatielevel: | HBO |
Contracttype: | Vast |
Salaris: | 4752 – 4752 |
Uren per week: | 32 – 32 |
Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Oudewater via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.
Deel de vacature:
Redactie Stolwijkkrant
Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de stolwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in gemeente Stolwijk via Stolwijkkrant.nl.
Vind woningen, vacatures, bekijk 112 meldingen en zie wanneer evenementen plaatsvinden op Stolwijkkrant.nl.
© Stolwijkkrant.nl is een merk van Krant.News Regionale nieuws groep.